Hoera! Vandaag staat in het teken van Internationale Vrouwendag en dàt mag gevierd worden. Omdat de man-vrouw verhouding binnen de IT-sector nog steeds behoorlijk scheef is, zetten we de IT-vrouwen vandaag in het zonnetje. Vandaag zetten wij onze vrouwelijke collega Joanne Brouwer in het zonnetje. Joanne is Developer bij Into The Source en werkt er inmiddels al 3 jaar.

1. De IT-sector staat vooral bekend als branch voor mannen. Waarom besloot je om bij Into The Source aan de slag te gaan als developer?

Dat was geen moeilijke beslissing. Ik ben totaal geen type voor de zorg of het onderwijs etc. Ik was geen kind dat vroeger al wist wat ik wilde worden, maar ik heb gegokt dat de IT-sector mij zou bevallen. En dat heeft zeker goed uitgepakt. Ik kan geen beroep bedenken wat mij leuker lijkt dan werken in de IT. Ik heb tijdens mijn studie twee keer stagegelopen bij Vadain. Op dat moment was Into The Source nog geen onderdeel van Vadain. Toen deze overname plaats vond vroeg mijn manager of ik bij Into The Source wilde gaan werken. En dat is tot op de dag van vandaag een goede keuze geweest!

2. Hoe ziet een gemiddelde dag eruit voor jou?

Mijn dag begint met het opstarten van het project waar ik op dat moment aan werk en met mails controleren/beantwoorden. Daarna hebben we een korte stand up met het team. En beginnen de werkzaamheden van het project/issue waar ik op dat moment mee bezig ben.

Tussen de middag lunchen wij gezamenlijk en maak ik daarna nog een korte wandeling met een paar collega’s. 

Na de lunch pak ik mijn werkzaamheden weer op van de sprint. Eind van de middag werk ik meestal aan het project Epic. Bij dat project beantwoord ik vragen van klanten en maak ik eventuele aanpassingen het systeem. Op de vrijdag hebben we altijd een gezellige VrijMiBo!

3. Wat vind je het leukste aan je werk en aan Into The Source?

Dat we heel veel mooie dingen maken, en ik hierdoor veel kan leren. Ook hebben we bij Into the Source een gezamenlijke lunch wat altijd erg gezellig is.

4. Welk project is je het meest bijgebleven?

Het project Epic, een configurator voor gordijnen gebaseerd op verschillende formules. Hiervoor mocht ik met een collega van Vadain naar Amerika toe. Dus dat was echt supergaaf.

5. Hoe is het om te werken met vooral mannen?

Heel gezellig en lekker nuchter. Ik heb er geen moeite mee om met mannen te werken, en vind het juist wel prettiger. Ik heb niet veel met vrouwen samengewerkt. Maar ik denk dat je dan wel meer gezeur onderling hebt.

6. Zijn er bepaalde troeven die je als vrouw bezit tegenover de mannelijke collega’s?

Haha nee, zo voel en merk ik dit tenminste niet. Gelukkig niet, want ik zou zeker niet anders behandeld willen worden. Wel denk ik dat het goed is om een gemengd team te hebben.

7. Wat zou je als tip willen geven aan andere vrouwelijke developer?

Laat je niet gek maken door het grote aantal mannelijke collega's.

Tags internationale vrouwendag, developer, development

Publicatiedatum 08 maart 2021