Deze initiatieven neemt Into The Source om verbinding te houden nu iedereen vanuit huis werkt.

Allemaal thuis maar tegelijk samen

Als digital agency zijn we goed voorbereid en uitgerust om vanaf allerlei verschillende locaties te werken. Het werk, alle projecten, overleggen en klantgesprekken gaan door via Teams. Maar met alle collega’s vanuit huis werken is toch anders en wennen. Iedereen mist het kantoor in Zwolle, de gezamenlijke lunch, de gesprekken met een kopje koffie, het even snel bij elkaar langs lopen en natuurlijk de borrels. Om toch verbinding met elkaar te houden heeft Into The Source een paar initiatieven genomen, zeker nu de ‘lockdown’ nog langer lijkt te gaan duren.

Standups, Q&A’s en planningsoverleggen

Iedere ochtend wordt er om 9:00 een gezamenlijke standup gehouden. Hierin wordt besproken wat iedereen op de planning heeft staan en worden er eventuele hulpvragen gesteld. Dit zorgt ervoor dat we op de hoogte blijven van elkaars activiteiten. Juist nu zorgen we ervoor dat we regelmatig updates geven over hoe projecten ervoor staan, hoe de planning is en wat eraan zit te komen. 

Teams, Teams en nog eens Teams

Geplande vergaderingen en afspraken werden gewijzigd naar videobellen en om makkelijk in groepsverband samen te werken, te overleggen en te vergaderen met klanten gingen we over op Microsoft Teams. Alle overleggen, communicatie, standups, klant overleggen vinden nu online plaats met en dankzij deze tool.  

Groepsapp

Onze groepsapp wordt veelvuldig gebruikt deze periode. De communicatie moet af en toe snel zijn en tegelijk alle collega’s gebruiken. De groepsapp wordt gebruik voor allerlei zaken van interne updates en (nieuws)artikelen tot gekke memes en onderlinge grappen. 

Nieuwe collega's

Ook zijn er tijdens het Corona tijdperk 4 nieuwe collega’s aangenomen. Een gedeelte van deze gesprekken hebben zelfs online plaatsgevonden. Het is gek dat deze collega’s nooit hebben ervaren hoe het bij ons is op kantoor. Hoe onze gezamenlijke lunches eruit zagen, hoe de vibe was en in veel gevallen de opdrachtgever van een specifiek project nog nooit hebben ontmoet. Dit komt hopelijk vanzelf weer. Toch zorgen we tot die tijd, dat we met z’n allen nieuwe collega’s op weg helpen en welkom heten.

Support the collegues

Onze directie liet bij alle collega’s een aantal keer een verrassing thuissturen. Omdat we met nieuwjaar geen borrel konden houden, kreeg iedereen een bon om zelf alles voor een borrel in huis te halen. Ook kregen we heerlijke chocolade thuisgestuurd. Het resultaat? Allemaal blije, verraste collega's! 

VrijMiBo'en, pubquizzen en andere online activiteiten

Bijna alle evenementen, activiteiten en feestjes die we normaal gesproken op kantoor zouden organiseren, worden nu online gedaan. Zo hebben we op onze Into The Source middag aan het einde van de dag een virtuele borrel, mét pubquiz of andere online games. Op deze manier kunnen we toch met zijn allen gezamenlijk een activiteit ondernemen. Dit gaat gepaard met een boel gezelligheid. Door al deze initiatieven blijft het thuiswerken goed te doen en wordt het contact met elkaar behouden. Het wordt vanzelf weer ‘gewoon’ en tot die tijd blijven we nieuwe manieren verzinnen om met elkaar in contact te blijven!

Tags Coronatijdperk, Verbinding, Thuiswerken, Initiatieven

Publicatiedatum 14 april 2021