Mensen gebruiken social media tijdens deze coronacrisis meer dan ooit en omarmen alle mogelijkheden om digitaal met elkaar in contact te blijven. Welke gevolgen heeft dit voor social media in het nieuwe normaal? Op welke kanalen moet je de komende tijd echt inzetten? Hoe blijf je tussen alle content zichtbaar en als bedrijf geloofwaardig op social media? Kortom, welke ontwikkelingen kunnen we het komende jaar op dit gebied verwachten? Wij als digital agency spelen hierop in. Doe er je voordeel mee!

1. Storytelling en online zichtbaarheid

Niemand had gedacht dat we in een 2020 en een groot deel van 2021 niet naar fysieke beurzen en evenementen konden gaan. COVID19 heeft voor vele veranderingen gezorgd en is ook schuldig aan de verschuiving van fysieke events en beurzen naar een onlinewereld. Online zichtbaar zijn was al belangrijk, maar dit jaar heeft het laten zien hoe belangrijk het wel niet is om online vindbaar te zijn. Zelfs buiten crisistijd wordt er verwacht dat mensen de komende jaren online meer actief worden en op zoek gaan naar hun favoriete merken, bedrijven en organisaties. Mensen of potentiële klanten die je opzoeken moeten actuele informatie te zien krijgen, maar ook een goede representatie van jouw bedrijf. Het is belangrijk om jouw bedrijf naar voren te brengen en de reden van bestaan te delen. Waarom zijn jouw services en/of producten van toegevoegde waarde voor jouw (potentiële) klanten? Het online speelveld is groter geworden wat ook betekent dat er meer concurrentie is en daarom is het cruciaal om als bedrijf ergens bovenuit te springen. 

Breng jouw verhaal online en steek het in een nieuw jasje. Storytelling wordt belangrijker en dan is er nog meer een vraag waar jij het antwoord op hebt: “Hoe ga jij jouw online verhaal vertellen?”.

Daar denkt onze UX-designer, samen met de rest van het team graag over mee. Into The Source is ervan overtuigd dat krachtige digitale ervaringen leiden tot loyaliteit. Vanuit dat oogpunt ontwikkelen wij overtuigende online interacties die niet alleen blijven hangen, maar ook conversie opleveren. Door middel van creativiteit, data, kennis en kunde laten wij organisaties, merken en bedrijven groeien. 

2. Video-content.

Het inzetten van content in de vorm van video blijft ieder jaar terugkeren in de lijstjes van social media trends. Dat geeft aan hoe belangrijk en krachtig video op social media is. In een video kun je namelijk een verhaal of boodschap vertellen met beeld, geluid en tekst. Covid19 heeft de kracht van video alleen maar versterkt. Dat levert dus niet alleen nieuwe klanten op, maar het versterkt ook de zichtbaarheid en de verbondenheid met bestaande klanten. Video’s worden aangeboden in allerlei vormen. Zo kan de consument kiezen wat ze kijkt. Er worden niet alleen méér platformen gebruikt, ook de content die we laten zien wordt dynamischer. We voegen steeds meer Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) en filters toe. Zo worden boodschappen duidelijker, leuker en uiteindelijk meer waard voor zowel consument als bedrijf. Video content gebruiken wij niet alleen zelf graag in onze website en social media-uitingen, maar ook bij onze klanten denken wij hier graag in mee om zo de zichtbaarheid te vergroten en de online interactie te versterken. 

3. Kwaliteit boven kwantiteit

Deze trend omvat verschillende ontwikkelingen binnen social media. Social media gebruikers hechten meer waarde aan nieuwswaardige en meer persoonlijke content. Platformen als Facebook, Instagram en LinkedIn spelen hierop in door algoritmes aan te passen. Het is belangrijk om consistent zichtbaar te zijn op social media, maar de tijd van posten om te posten is voorbij. Zorg daarom dat je content creëert die echt van waarde is voor de ontvanger. Door de kennis en ervaring die wij in huis hebben zijn wij in staat om klantgericht mee te denken en creatieve, overtuigende online interacties te ontwikkelen voor klanten.

4. Belang van het bijhouden van statistieken wordt groter

Ook in 2021 wordt onderstreept hoe belangrijk het bijhouden van data en statistieken is. Doordat social media zich continu ontwikkelen, is het belangrijk om regelmatig te checken hoe je ervoor staat

Om van een bezoeker een loyale en waardevolle klant te maken, moet je weten wat werkt en wat niet. Daarom loopt data als een rode draad door onze processen. Zonder data ben je immers gewoon iemand met een mening.

Ben jij net als wij enthousiast geworden na het lezen van deze social media trends? En kan je niet wachten om ermee aan de slag te gaan? Dan zouden wij het leuk vinden om met jou in contact te komen! Wij vertellen je graag wat wij kunnen betekenen, onder het genot van een bakje koffie.

Tags Trends, vindbaarheid

Publicatiedatum 04 maart 2021