We kijken terug op een prachtige Award Night van de Website van het Jaar 2022 verkiezingen in LIEF Amsterdam. Het resultaat; PEC Zwolle heeft de verkiezing 'populairste website', in de categorie voetbalclubs gewonnen!

Website van het Jaar Award Night 2022

Website van het Jaar Award Night 2022

De Website van het Jaar verkiezing wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd door Multiscope en Emerce. Op de Award Night worden de beste en populairste websites van Nederland in de spotlight gezet. Dit jaar heeft het Nederlandse publiek 454.907 stemmen uitgebracht. De websites werden beoordeeld op inhoud, navigatie en design. In alle verschillende categorieën zijn er 2 prijzen te bemachtigen. Namelijk ‘populairste website’ wat gebaseerd is op de meeste stemmen en de ‘beste website’ wat gebaseerd is op de meeste sterren.

De 1e prijs voor de populairste website en de 2e prijs voor de beste website van het Jaar 2022 in de categorie voetbalclubs

Op de Award Night, mochten wij samen met PEC Zwolle de gewonnen prijzen in ontvangst nemen. In de categorie Voetbalclubs kon er op 12 verschillende websites gestemd worden. Per criteria kon de stemmer een aantal sterren (tussen de 1 en 5) uitdelen.

De 1e prijs voor de populairste website en de 2e prijs voor de beste website van het Jaar 2022 in de categorie voetbalclubs

Het geheim achter het succes

Maar wat is nou het geheim achter dit succes? PEC Zwolle en Into the Source werken al sinds 2012 samen op het gebied van digital. We zien deze prijs dan ook als een mooie kers op de taart van onze 10-jarige samenwerking. Als we inzoomen op onze samenwerking, zien we een aantal zaken die eruit springen en welke waarschijnlijk hebben bijgedragen aan dit succes.

Allereerst zijn de lijnen kort. Op het moment dat er iets moet gebeuren, kunnen we ervanuit gaan dat dit na 1 telefoontje of mailtje in gang kan worden gezet. Onze relatie is de afgelopen 10 jaar gegroeid naar een waardevolle en intensieve samenwerking. De laatste 3 jaar werken we nauw samen met Sem Geerlings (marketeer bij PEC Zwolle). Met zijn focus op het gebied van digital proberen we samen steeds relevanter en waardevoller te worden voor de supporters en sponsoren.

Ten tweede hebben we op de website samen met PEC Zwolle gekozen voor een duidelijke informatie scheiding. Een goed voorbeeld hiervan zijn de verschillende campagne websites. Door middel van deze campagne websites proberen we de supporters en sponsoren nog beter te bedienen. Een ander voordeel daarvan is dat bezoekers op peczwolle.nl een stuk minder worden afgeleid.

Het derde punt is dat de website van PEC Zwolle beheerd wordt in een op maat gemaakt CMS. Geen overkill aan mogelijkheden maar alleen datgeen waar de gebruikers van het CMS behoefte aan hebben. Dit maakt dat medewerkers bij PEC Zwolle, maar ook bevoegden buiten de organisatie, zelf heel gemakkelijk en snel alle gewenste zaken op de website kunnen beheren.

Als laatste wordt er op de website gekozen voor de best-of-breed strategie. Dit betekent dat alle specialistische functionaliteiten, ook worden afgenomen bij een specialist. De ticketing en de merchandise zijn hier goede voorbeelden van. Daarnaast draaien er diverse API-koppelingen. Dit levert enorme tijdswinst op omdat gegevens niet meer handmatig overgenomen hoeven te worden van de ene applicatie naar de website. Mede doordat het handmatig overzetten van gegevens bij het gebruik van een API niet meer nodig is zullen typefouten tijdens de overdracht ook niet meer voor komen. Menselijke handelingen worden dus vervangen door geautomatiseerde communicatie tussen applicaties. Dit bespaart tijd en geld.

De toekomstplannen

De komende tijd zullen we gezamenlijk kijken hoe we de website-ervaring nog beter kunnen maken. In 2023 staat er een grote update van het design op de planning. Hier wordt achter de schermen al hard aan gewerkt. Ook kijken we naar manieren om de huidige functionaliteiten te verbeteren en uit te breiden. We zijn ervan overtuigd dat we met dit nieuwe ontwerp klanten en sponsoren nog beter kunnen bedienen.

Wat betekend deze prijs voor Into the Source?

Deze prijs is voor ons een bevestiging dat we op de juiste weg zijn. Het geeft ons de motivatie om op deze manier door te gaan en we hopen in de toekomst nog veel meer mooie prijzen in de wacht te slepen.

Tags Award, Trots, Website van het Jaar, Emerce, PEC Zwolle

Publicatiedatum 29 November 2022