VConsyst

Case

VConsyst

Het internationale bedrijf VConsyst levert totaaloplossingen en daarom ontwikkelden wij een compleet, functioneel en interactief digitaal platform.

Ook online een totaaloplossing

Het idee VConsyst levert diensten op het gebied van sport en recreatie, inzameling en metaalbewerking. Voor al die verschillende divisies en doelgroepen ontwikkelden we een platform dat echt past bij de ambities van VConsyst. Een gebruiksvriendelijk (UX) platform met overzichtelijke navigatie en een goede vindbaarheid, zodat er ook online een totaaloplossing geleverd kan worden.

Project Toonaangevend in binnen- en buitenland

Deliverables Design, development, UX, DATA

Het digitale proces geoptimaliseerd

Het nieuwe VConsyst.com heeft een metamorfose ondergaan op het gebied van stijl, snelheid, structuur en functionaliteit. Allereerst is de interface vernieuwd, is er een op maat gemaakt CMS gerealiseerd en is de volledige navigatie veranderd zodat een bezoeker nog sneller naar de juiste pagina kan gaan. Met de CTA’s nog prominenter aanwezig is de weg naar conversie bovendien nog korter, en is de nieuwe VConsyst-website echt digital-proof.

VConsyst cross device optimized.

Op elk device een snelle laadtijd

Wanneer een pagina niet binnen 2 seconden laadt haken bezoekers af en is de kans op conversie verkeken. Daarom hebben we gezorgd voor snelle laadtijd op elk type device, met uiteraard een volledig responsive design. Door aan de achterkant verschillende optimalisaties toe te passen laden de pagina’s nog sneller en is VConsyst.com zowel op pc, tablet als mobiel goed en snel bereikbaar.

VConsyst website, ook mobiel de beste gebruikerservaring.

Goed vindbaar in de zoekmachines

Aangezien 90% eerst Googlet naar een bedrijf, merk of organisatie voordat deze daadwerkelijk een webpagina bezoekt is vindbaarheid ontzettend belangrijk. Voor VConsyst hebben we op SEO-gebied een zoekwoordonderzoek gedaan zodat we de meest relevante zoekwoorden in beeld hadden en dit door konden vertalen naar de pagina-inhoud, -indeling en structuur. Zodoende zijn de pagina’s van elke divisie waarin VConsyst actief is goed vindbaar in zoekmachines en kunnen bezoekers makkelijk de weg naar de juiste oplossing vinden.

VConsyst, goed vindbaar in zoekmachines.

Bewijsvoering loont

Een bezoeker wil overtuigd worden. Daarom is goede bewijsvoering onmisbaar. Met herkenbare afbeeldingen, sterke content, prominente USP’s en mogelijkheden om direct met een contactpersoon te schakelen bevatten de case-pagina’s alle ingrediënten om een bezoeker op een gebruiksvriendelijke wijze te overtuigen.

VConsyst, bewijsvoering loont.

Door vanuit de gebruiker te denken heeft VConsyst nu de beschikking over een digital-proof design dat past bij de ambitie die VConsyst wil uitstralen.

Chiel van der Vegte, Digital designer

Het resultaat Het nieuwe VConsyst is een duidelijke verbetering ten opzichte van het oude platform. Na slechts 1 week is de gemiddelde tijd dat een bezoeker op de site blijft verdubbeld, is het organische verkeer met 60% toegenomen en zijn bezoekers aanzienlijk meer gaan converteren. Bovendien is de bouncerate op mobiel gedaald met maar liefst 22%.

Organisch verkeer

60

Gem. tijd op een pagina

40

Conversieratio

1.5

CaseVConsyst