PEC Zwolle

Case

PEC Zwolle

Om de online ambities van PEC Zwolle kracht bij te zetten heeft Into the de nieuwe corporate website van de Zwolse voetbalclub ontworpen en ontwikkeld.

Het hoogst haalbare, ook digitaal

Het idee PEC Zwolle heeft niet alleen de ambitie om op het veld succesvol te zijn, maar streeft ook op digitaal gebied naar het hoogst haalbare. Daarom ontwikkelde Into The Source een digitaal platform dat voorzien is van de nieuwste technologische ontwikkelingen én aansloot op de wensen van de PEC supporter. Daarnaast zorgt de slimme en gebruiksvriendelijke interface ervoor dat PEC-supporters de belangrijkste items binnen handbereik hebben zodat ze met één klik naar de juiste pagina kunnen.

Project Redesign PEC Zwolle website

Deliverables Design, UX Design, Development, CMS, online campagnes, web analytics

Release date 31 juli 2018

PEC Zwolle

Supporters op de eerste plaats

PEC Zwolle heeft belang bij een digitaal platform waar supporters dagelijks terecht kunnen voor tickets, het laatste nieuws, video’s en het echte PEC-Zwolle gevoel. Om dat te bereiken zijn wij in de huid van de PEC-supporter gekropen en hebben wij een stijl ontworpen en ontwikkeld waar iedere supporter zich in kan herkennen.

PEC Zwolle

Een echte PEC-Zwolle beleving

Supporters van jong tot oud en van binnen- tot buitenland bezoeken dagelijks de PEC Zwolle website. Om al die supporters een optimale beleving te geven zijn we de webstatistieken in gedoken. Hoe navigeren bezoekers? Welke pagina’s verdienen de meeste aandacht en waarin zijn ze geïnteresseerd? Op basis van die informatie zijn de wireframes ontwikkeld, die de uiteindelijke structuur van de website bepalen.

PEC Zwolle

Digitaal succes via online campagnes

Naast een digitaal platform dat één en al PEC-Zwolle ademt, zocht PEC ook naar mogelijkheden om de achterban beter te bereiken. Naast het ontwikkelen van social media-banners die rond wedstrijddagen goed waren voor een bereik van meer dan 50.000 mensen zijn wij betrokken geweest bij de lancering van het wedstrijdshirt 2017/2018. Om het nieuwe wedstrijdshirt onder PEC supporters zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen is een nieuwe website in het leven geroepen. Op de ‘pre-order’-pagina van PEC konden supporters alvast een glimp opvangen van het nieuwe thuisshirt en deze exclusief bestellen. Naast de fotografie, design, realisatie en de e-commerce koppelingen zorgden wij ook voor de online activatie door middel van Facebook-campagnes.

CasePEC Zwolle