PEC Zwolle

Case

PEC Zwolle

Als trotse internetpartner van PEC Zwolle realiseerden wij een digitaal platform dat dagelijks het blauw-witte supportershart sneller laat kloppen.

Het hoogst haalbare, ook digitaal

Het idee PEC Zwolle heeft niet alleen de ambitie om op het veld succesvol te zijn, maar streeft ook op digitaal gebied naar het hoogst haalbare. Daarom ontwikkelde Into The Source een digitaal platform dat voorzien was van de nieuwste technologische ontwikkelingen én aansloot op de wensen van de PEC-supporter. Daarnaast was Into The Source betrokken bij het opzetten en aansturen van campagnes om de Zwolse achterban optimaal te bereiken.

Project Online platform voor de achterban van PEC Zwolle

Deliverables Strategie, concept, design, fotografie, development, UX, CMS, online campagnes, data-driven marketing

Supporter op de eerste plaats

PEC Zwolle heeft belang bij een digitaal platform waar supporters dagelijks terecht kunnen voor het laatste nieuws, video’s en het echte PEC-Zwolle gevoel. Om dat te bereiken zijn wij in de huid van de PEC-supporter gekropen en hebben wij een stijl ontworpen en ontwikkeld waar iedere supporter zich in kan herkennen.

PEC Zwolle digitaal platform

Een echte PEC Zwolle beleving

Als supporter wil je bij je favoriete voetbalclub niks missen en daarom hebben wij het digitale platform van PEC volledig responsive gemaakt. Zowel op mobiel, tablet en desktop ervaar je dezelfde PEC Zwolle-beleving. Daarnaast zorgt de slimme en gebruiksvriendelijke interface ervoor dat PEC-supporters de belangrijkste items binnen handbereik hebben zodat ze met één klik naar de juiste pagina kunnen. Het resultaat mocht er zijn:

Unieke bezoekers

350

Paginaweergaven

2.5

Aantal sessies

900

Digitaal succes via online campagnes

Naast een digitaal platform dat één en al PEC-Zwolle ademt, zocht PEC ook naar mogelijkheden om de achterban beter te bereiken. Naast het ontwikkelen van social media-banners die rond wedstrijddagen goed waren voor een bereik van meer dan 50.000 mensen zijn wij betrokken geweest bij de lancering van het wedstrijdshirt 2016/2017.

Om het nieuwe wedstrijdshirt onder PEC supporters zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen is een nieuwe website in het leven geroepen. Op de ‘pre-order’-pagina van PEC konden supporters alvast een glimp opvangen van het nieuwe thuisshirt en deze exclusief bestellen. Naast de fotografie, design, realisatie en de e-commerce koppelingen zorgden wij ook voor de online activatie door middel van Facebook-campagnes.

PEC Zwolle online campagnes

Unieke bezoekers in 2 weken

3000

Conversieratio

3

Sociaal bereik

15

Met Into The Source hebben wij een partner gevonden die niet voor het kortetermijnsucces gaat, maar proactief voor langere tijd aangehaakt blijft.

Joost Broerse, PEC Zwolle

Case 3/4PEC Zwolle