Voor de Praxis montageservice ontwikkelden we een online offerte tool waarmee consumenten snel, eenvoudig en transparant hun klus kunnen uitbesteden aan een vakman. De behoefte is groot, want inmiddels heeft onze tool al ruim 6.500 prijsindicaties berekend. Weten hoe het werkt?

Direct een prijsindicatie

Met de Praxis montageservice kan een consument een klus uitbesteden aan een vakman. Of het nou gaat om laminaat leggen, badkamermeubelen plaatsen of het bouwen van een tuinhuisje. Het werkt heel eenvoudig: een consument vult in wat voor werkzaamheden er gedaan moeten worden en krijgt direct een prijsindicatie. Hierdoor zijn er ook geen verassingen achteraf.

De tool is inmiddels bij alle 12 de montageservices van Praxis in werking en dat worden er op termijn nog meer.

Direct een prijsindicatie

Een greep uit de verschillende stappen binnen een van de montageservices van Praxis.

Resultaat

Het resultaat mag er wezen, want inmiddels zijn er 6.500 prijsindicaties berekend waarmee 595 offertes zijn aangevraagd. Dat is een conversieratio van maarliefst 9,2%.

Uiteraard blijven we constant meten, monitoren en optimaliseren. Zo hebben we onlangs nog een A/B test uitgevoerd op de landingspagina van de montageservice. Op basis hiervan hebben we het uitvalpercentage met 18% verminderd. Benieuwd hoe? Lees dan ons blog over data en webdesign.  

Tags Design, Back-End Development, Conversie-optimalisatie, Praxis

Publicatiedatum 12 maart 2018